Cookies Resepi adik ipar Kak Seri (boleh ke bg nama gitu? ada copyright tak Kak Ser? matik la kena saman kang...hahaha
350 g mentega
4 cawan tepung gandum
3/4 cawan serbuk koko
1 1/2 cawan gula perang
1 1/2 sudu kecil baking powder
1 1/2 cawan coklat chips
1 1/2 cawan badam dan gajus
Coklat homemade
saya beli coklat compound kat kedai bahan kek
just double-boiled kan coklat tu
tuang dlm acuan dan buh ler inti
saya buh inti gajus dan jem stoberi
tp bila saya makan, tak dpt lagi terkena yg inti jem stoberi..hihihi
rasa cam kelako jek...just cairkan coklat utk membuat coklat..
ada mcm2 perisa coklat compound ni; ada dark choc, ada orange, stoberi dll.rege dia cuma rm11 jek...
Kacang Bercoklat
tak tau nak bagi tajuk nama dia apa
tp ni lebihan coklat cair yg td tu
saya gaul2 ngan kekacang, kismis dan salted peanut
inspirasi dari conflakes madu la
tp tak de paper cup kat umah
kena la balut dlm choc paper je
kalau buh dlm paper cup musti lg comei
bleh tabur yg menda kaler2 atas tu
tak pe...cuti sem next week, bleh wat menda stok boring ni lagik
Karipap Serunding Ikan
bahan utk kulit karipap:
tepung gandum
marjerin
garam
air sejuk
tak de sukatan sbb pakai taram je uli
gelek guna tin sardin je olss...kesian sguh!
terap bentuk bulat lak guna gelas
kuh3...lalu tehasil la kelim-an karipap yg maha dahsyat!
nasib baik makan utk makan anak beranak jek...kalo bg chef w*n rasa, harus kena kutuk..hahahaha
uli 10 min, dpa la 10 ketoi je karipap, lebar dua jari setiap satu...hahaha
owh, inti serunding ikan tu beli kat pkns, rm 6 je setengah kilo
Pengat Pisang bidan terjun tiruk
santan
gula merah
garam
daun pandan
pisang
yg ni asal boleh je buat utk hilangkan teringin
pisang tu dah masak da sebenornya, so bila didih dlm kuah pengat cam nak hancur2 sket
tp belasah jek...hahaha...
mujur jupe sekeping dua daun pandan duk berbalut ngan ketas sokabar...ada lg kaler2 ijau, bau pandan pon ada lg...so taram jek la...
tu jek la makanan saya buat masa stok boring2 kat umah
Tuesday, August 31, 2010
stok boring
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment